Planningsoftware

Wereldwijd de meest gebruikte plannings tool voor Advanced Planning and Scheduling

De planningsoftware van Opcenter APS (voorheen SIMATIC IT Preactor) is onder te verdelen in 3 hoofdfunctionaliteiten:

Advanced Planning

Advanced Planning vertaalt uw verkoopplanning naar een productieplan. U heeft direct inzicht in de capaciteitsbelasting, voorraadopbouw en materiaalbehoefte als gevolg van de verkoopplanning. Advanced Planning van Opcenter APS is een plannings tool die berekent in welke batchgrootte en op welk moment u het best kunt produceren om aan de toekomstige vraag (eindproducten en halffabricaten) te kunnen voldoen.

Advanced Scheduling

Scheduling software is specifiek ontwikkeld voor het in detail plannen (schedulen) van bewerkingen op machines en bewerkingsplaatsen. De scheduling software bevat een schedule. Het schedule kan automatisch worden samengesteld en wordt grafisch weergegeven in een Gantt Chart. Door het verslepen van operaties kunt u handmatig wijzigingen doorvoeren bijvoorbeeld als een order eerder of juist later geleverd moet worden. U bespaart veel tijd in vergelijking tot het werken met bijvoorbeeld Excel. Door het verbeterde inzicht in de scheduling software, kunt u langere tijd vooruit kijken zodat u de leverbetrouwbaarheid kunt verhogen.

Shopfloor Control

Shopfloor Control is specifiek ontwikkeld voor het in detail opvolgen van de productievoortgang en het up-to-date houden van het Schedule. Nadat u het Schedule heeft goedgekeurd kunt u deze naar de werkvloer publiceren. Met Shopfloor Control bent u ervan verzekerd dat de orders in de juiste volgorde worden afgehandeld.

De software van Opcenter APS is te gebruiken op verschillende devices

Planningsoftware