Advanced Scheduling

Advanced Planning

Digitaal plannen in de meest efficiënte volgorde met Advanced Scheduling

Opcenter APS Advanced Scheduling software is specifiek ontwikkeld voor het in detail plannen (schedulen) van bewerkingen op machines en bewerkingsplaatsen. Het schedule kan automatisch worden samengesteld en wordt grafisch weergegeven in een Gantt Chart. Door het verslepen van operaties kunt u handmatig wijzigingen doorvoeren bijvoorbeeld als een klantorder eerder of juist later geleverd moet worden. U bespaart met Opcenter APS Advanced Scheduling software veel tijd in vergelijking tot het werken met bijvoorbeeld Excel. Door het verbeterde inzicht kunt u langere tijd vooruit kijken, zodat u de leverbetrouwbaarheid kunt verhogen.

Het schedule is een grafische weergave van alle orders en bewerkingen, waarbij het verband tussen de verschillende bewerkingsstappen duidelijk wordt weergegeven en bewaakt. Indien een bewerking vertraagt als gevolg van bijvoorbeeld een machinestoring, kunt u de productieplanning opnieuw samenstellen en aan de werkvloer communiceren.

Leverbetrouwbaarheid

Een van de belangrijkste doelstellingen voor het invoeren van Opcenter APS is het zo goed mogelijk nakomen van afgesproken levertijden. Op basis van de lopende planning en de eindige capaciteit, berekent Opcenter APS haalbare levertijden van uw productieorders. U kunt zo de impact op levertijden in één oogopslag beoordelen.