Fomeco N.V.

Referentstory SIMATIC IT Preactor

Fomeco, een Belgische onderneming in Zwevegem, is de industriespecialist voor plaat- en buisproductie. Het bedrijf specialiseert zich in maatgemaakte buisproducten voor de productie van uitlaten, koelingsbuizen, luchtaanvoerbuizen, EGR-buizen, hydraulische pijpleidingen, chassisbuizen en handgrepen. Fomeco levert deze producten aan de grootste autoproducenten en busbouwers in Europa, met klanten zoals Volvo, Renault, Scania, DAF, MAN en vele anderen. Onder de vlag van de holding N.V. BASCO, met een jaaromzet van €30 miljoen, draagt Fomeco ruim €18,5 miljoen bij aan de jaarinkomsten. Het bedrijf heeft 160 fulltime medewerkers in dienst, waarvan er 40 op de fabrieksvloer werkzaam zijn.

Logistieke uitdagingen

De grootste uitdagingen waarmee het bedrijf kampt, zijn productleveringen die op tijd moeten worden gedaan. Daarnaast heeft het bedrijf regelmatig te maken met wijzigingen die op het laatste moment door de klant worden aangevraagd.

“SIMTATIC IT Preactor helpt ons tijd te besparen, betrouwbaarder te leveren en zorgt voor een algehele efficiëntie van onze apparatuur.”

Fomeco biedt een breed scala aan producttypes, elk met veel en vaak complexe productiefases waarbij nauwkeurige projectplanning een must is. Om deze uitdagingen aan te kunnen pakken en de klanttevredenheid te kunnen verbeteren had Fomeco behoefte aan een effectieve planningsoplossing. Deze zoektocht heeft uiteindelijke geleid tot de implementatie van Preactor.

Doorlezen? Vraag de volledige referentie aan!

Wilt u het volledige referentieverhaal inzien? Stuur ons een berichtje en wij sturen u het complete referentieverhaal toe.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.