Sharp Packaging

Referentstory SIMATIC IT Preactor

Sharp Packaging is gespecialiseerd in het maken en verpakken van farmaceutische en healthcare producten. Sharp Packaging is sinds 2007 onderdeel van het Ierse bedrijf United Drug plc. en was voorheen bekend onder de naam Budelpack. Sharp Packaging opereert al meer dan 50 jaar vanuit Hamont (Belgisch Limburg).

Sharp Packaging

Aanleiding voor de keuze van nieuwe productieplanning software

Anders dan veel vergelijkbare bedrijven die nog geen geavanceerd planningssysteem gebruiken, beschikt Sharp Packaging wel al sinds meerdere jaren over een dergelijk systeem, namelijk Quintiq. In het toenmalige Budelpack werd op corporate niveau de meerwaarde van deze oplossing gezien en werd Quintiq in de verschillende bedrijfsonderdelen van het concern geïmplementeerd.

”Met de ingebruikname en beschikbaarheid van het complete systeem (nieuw Advanced Planning Systeem Preactor) is Sharp Packaging voorbereid op de toekomst”.

Nadat Sharp Packaging vervolgens overgenomen werd door United Drug plc. in april 2007 en bovendien de Quintiq licentie per 1 januari 2008 zou komen te vervallen,  werd besloten een heroverweging te maken van het verdere gebruik van Quintiq en werd een selectieproces gestart waarbij – naast Quintiq – drie andere pakketleveranciers werden uitgenodigd om hun oplossing toe te lichten. Een andere belangrijke reden voor deze heroverweging was het feit dat de toentertijd gebruikte oplossing relatief veel maatwerkaanpassingen bevatte. Ook was de specifieke technische kennis en achtergrond van het systeem beperkt waardoor potentieel continuïteitsrisico zou kunnen ontstaan. Daarnaast moest de nieuwe oplossing de eerder beschreven bedrijfsdoelstellingen kunnen blijven faciliteren in een omgeving met toenemende complexiteit en flexibiliteit in het productie- en verpakkingsproces voor de verschillende productgroepen en  marktsectoren.

Doorlezen? Vraag de volledige referentie aan!

Wilt u het volledige referentieverhaal inzien? Stuur ons een berichtje en wij sturen u het complete referentieverhaal toe.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.